Termografi

Termografi

Hos vore kunder anvender vi Termografi, for at forebygge eventuelle brandfarlige situationers opstående i den elektriske installation.

Hvordan virker termografi?

Princippet er at alle objekter rundt om os afgiver infrarød stråling. Infrarød stråling begynder ved det rødt synlig lys og slutter på skalaen over elektromagnetiske stråler.

Udstrålingen varierer med objektets temperatur, og ved hjælp af et termograferingskamera kan strålingen opfattes og gengives som et varmebilde.

Forklaring af teknikken & fremgangsmåden:

Det er meget vigtig at opnå maksimal last (strømtræk) på elektroanlægget i forbindelse med en termografi-inspektion. Dette opnås ved at skrue op varme (termostat eller ventilationsanlæg) samt andet udstyr som trækker strøm.

Anlægget bør være godt belastet i mindst 20 minutter før inspektionen starter:

Baggrund for at anlægget skal belastes godt under inspektionen kan forklares med følgende:

Ledningerne som normalt bruges i el-installationer er dimensioneret til at tåle 70 °C, man har derimod ikke lov til at beregne anlæggene til at ledningerne bliver 70 °C fordi man skal have en sikkerhedsmargin.

En ledning som bliver Tilført strøm vil blive varm afhængig af mængde strøm, omgivelsen og størrelsen på ledningen. Ledninger er lavet af kobber og aluminium som er metaller.

Metaller udvider sig når de bliver varme og trækker sig sammen når de bliver kolde. Dette kan over tid resultere i dårlige kontaktpunkt som igen kan føre til brand.

Underdimensionering af elektriske anlæg vil også kunne producere farlige temperaturudvikling:

Et eksempel her hvis vi sætter tingene lidt på spidsen: Ved at bruge en tynd lampetledning som hovedkabel ind til et byggeri så vil denne brænde op med det samme.

Vi kan se en temperaturforskel på 0,1 °C med vore moderne kameraer:

Dette gør os i stand til at afdække et koblingspunkt som bare er lidt løst.

Vi kan derfor sige at termografi er et unikt forebyggende værktøj som vil hindre at en brandfarlig situation opstår i det elektriske anlæg.

At et dårlig kontaktpunkt får lov til at udvikle sig kan give alvorlige konsekvenser for mennesker, bygninger og udstyr.

At forebygge ved hjælp af termografi er god økonomi både på kort og lang sigt.

 

 

Her ses et parketgulvtaget med et almindeligt kamera. Og et Termisk kamera Hvor man tydelig kan se gulvvarmesnoningerne under parketgulvet.

 

 

Kontakt os

Dybbøl EL ApS

Adresse

Dybbøl EL ApS

Gottopvej 25 - Dybbøl
6400 Sønderborg

Geografi

Geografisk dækker vi sønderborg og omegn.
Vi dækker hele området fra Als til Tinglev og fra Rødekro og til Grænsen